Uw winkelwagentje

Ons verhaal

ONS VERHAAL

Eén gezin, 3 alpaca's en een weide in de Mandelvallei, West-Vlaanderen, België, zo begon Hug & Hum in 2013. Jaarlijks, in de lente, werden de alpaca's geschoren. Anja De Brabant en haar gezin waren zo verheugd over de zijdeachtige zachtheid van de alpaca vachten dat het zonde zou zijn om ze niet te verwerken. Eerst werden van de vachten sjaals gebreid : zacht, fluffy en ach, zo aangenaam warm. Toen ontmoette Anja een textiel ontwerpster en besloot om een complete breicollectie van 100% baby alpaca te creëren. Puur en natuurlijk, zonder verven of chemische behandelingen en met alle natuurlijke kwaliteiten van alpaca.

Vandaag staat Hug & Hum klaar om de wereld te omhelzen in alpaca zachtheid en warmte.

RESPECT

Respect voor de natuur - en de natuurlijke schoonheid van alpaca - staat centraal in het verhaal van Hug & Hum. Om hun isolerende en zachte eigenschappen te behouden, worden de alpacavachten voornamelijk met de hand verwerkt. Nadat de alpaca's zijn geschoren, worden de vachten gesorteerd op kleur en kwaliteit. Plantenresten en onzuiverheden worden verwijderd - het zogenaamde skirten- en alleen de beste delen worden geselecteerd om tot het zachtste garen te worden gesponnen. Het breien gebeurt met dezelfde zorg en respect voor de vezel. Door breisteken te gebruiken die het garen niet te strak dicht trekken, kunnen we de natuurlijke zachtheid behouden.

warmte en
duurzaamheid

LOVE

Hug & Hum gebruikt 100% baby alpaca uit Peru. Daar wordt ook al het spinnen en breien gedaan. We werken samen met een breiatelier in Peru, dat lokale, sociaal kwetsbare vrouwen in dienst heeft, zodat ze een eerlijk inkomen kunnen verdienen om zichzelf en hun gezin te onderhouden. Onlangs zijn we een soortgelijke samenwerking gestart met een sociale onderneming die in kleine hoeveelheden plantaardig geverfde garens produceert en dit door de vakbekwame handen van lokale vrouwelijke ambachtslieden. Ze gebruiken planten die ze in de bergen vinden om de alpacagarens te verven in nieuwe, exclusieve kleuren voor Hug & Hum. Door samen te werken met sociale ondernemingen willen we warmte en zachtheid brengen, niet alleen aan de mensen die de collectie dragen, maar ook aan degenen die het maken. Why alpaca?

back to top